Sommaren 2019

Nu under sommaren har jag och Lisa/Kondens varit på Tysklandturné och gjort succé, haha, eller det kändes så i alla fall. Vi drog fulla hus i Neuruppin i Brandenburgregionen och fick stående ovationer i Berlin när vi spelade i Passions kirche. En glad överraskning var att vår budget (som såg ut som skit innan vi åkte) blev riktigt okej! Vi fick in över 16 000 kr på dörren i Neuruppin, det var inte förväntat och sen hade vi även tur att Konstnärsnämnden gick in och stöttade vår turné med resebidrag! Stort tack för det!

Jag och Lisa har nu i augusti gjort en liveinspelning av programmet vi körde i Tyskland av en konsert i Backens kyrka i Umeå. Vi håller på och klipper bort mellansnack och hoppas på att inspelningen ska hålla för att skicka till P2 och vårt skivbolag Footprint Records för en möjlig ny skivinspelning.

Jag har under sommaren även spelat på bröllop tillsammans med Pascal Jardry, jag kommer speciellt ihåg ett fantastiskt bröllop där Johan Eriksson Degerlund (kompositör och PhD) gifte sig. De hade beställt I have nothing inspirerad av Whitney Houstons tappning, kändes som en helt omöjlig beställning men det blev fantastiskt bra!

Spöket och Hovmusikanterna har även spelat på Sörmländska slott och herresäten i sommar genom Scenkonst Sörmland och det har varit grymt roligt att få framföra vår föreställning på fyra olika Slott och Herresäten. Att befinna sig på Gripsholms slott, där repliker på original målningarna av t.ex. Bellman, Gustav III, Louisa Ulrika m.fl. hänger i ett faktiskt 1700-tals slott var nästan lite svindlande. Vi spelade ju musik av Bellman, Roman och berättade om Gustav III… mycket coolt.

Så summa summarum har jag haft en musikaliskt mycket rolig, spännande och lärorik sommar. Vi har även varit på Gymnastik och Idrottshögskolan för att göra fyss tester för en av Kondens nya produktioner, nämligen Kondens vetenskapliga och musikaliska teater. Jag har under sommaren hunnit med 11 spelningar, en liveinspelning, mätningar på GiH och även börjat preproduktionen av Kondens vetenskapliga…. Är tacksam för att vara musiker, för alla som vill arbeta med mig, för dem som lyssnat på våra konserter och för dem som ekonomiskt stöttar oss! Tack!

Publicerad av My Eklund

Recorder player with a lot of projects

%d bloggare gillar detta: