Duo Obstinato

Duo Obstinato spelar främst renässansmusik, ofta i egna arrangemang. Renässansmusiken inbjuder till improvisation och eftersom renässans betyder pånyttfödelse är det vad duo Obstinato gör på sina konserter, skapar på nytt! Deras programmet “ Folkliga landsvägar och fåfänga hov” har turnerat flitigt och totalt gett ett 50 tal konserter. Duon har även bl.a. blivit inbjudan till Malmö slott av Musikhögskolan i Malmö.

”De var tekniskt skickliga musiker, väl insatta i repertoar och genre…. Med Jacob van Eycks, Näktergalen imponerade My vidare med sitt virtuosa blockflöjtsspel.”

– Jenny Brant, Epoch Times Sverige

Pressbild SthlmObstinato”Trots ett ymnigt snöfall utanför kyrkan lyckades de väcka liv i våren och få musiken att ljuda som en näktergal! ”

– Ljusdals-Posten, Jan Olsson

”Duo Obstinato, de utsökt musikaliska duolanterna My Eklund blockflöjter och Pascal Jardry på altgitarr… Sticker ut genom skicklighet, genuinitet och fyndighet.”

– Kultur i ljusdahl, László Gönczi

”..deras respektfulla respektlöshet gentemot genrer och epoker har alltid känts uppfriskande, spännande samt med en mycket hög konstnärlig nivå.”

– Peter Berlind Carlson
Lektor i gitarr, Kungliga Musikhögskolan

Foto: Johan Westin