Kungligt bra Musiks skol- och barnföreställningar

Sveriges och Finlands 1700-tals historia dammas av med gnistrande musik,  Bellmanhistorier, italiensk dramatik och serier. Här bjuds på ett mord, viktigt och oviktigt vetande samt originalmusik av svenska hovkompositörer (1720–1792), en hjärtlig föreställning för alla!

Har du någonsin funderat på vem som uppfann den första mullvadsfällan, när de första offentliga konserterna gavs eller om det var Gucci väskor som Linnés läriungar hämtade hem från Kina, här får du svaret!

Det mesta av materialet till föreställningen kommer från ett seriealbum som framarbetats med hjälp av historiker och musikvetare. Bilder från serien projiceras under föreställning och livemusik framförs av ett band på flöjter/violin teorb och cello (Kungligt bra Musik).

Ensemblen spelar på tidstrogna instrument och speciellt den gigantiska teorben brukar väcka elevernas nyfikenhet. Vi vill möta barnen på deras villkor och visar en magisk, förglömd musikalisk värld.

Från föreställning på Livrustkammaren

Sagt på P2Live ang. Kungligt bra Musiks konsert i Backens kyrka ;

“Först ensemblen som kallar sig för Kungligt bra musik och gör skäl för sitt namn. I Backens kyrka i Umeå framför de glödande vacker barockmusik av mästaren Johann Sebastian Bach men också svenska eller Sverigeanknutna 1700-talstonsättare som Johan Helmich Roman, Hinrich Philip Johnsen och Johann Gottlieb Naumann.”