CV

pressbild

Kort biografi: My gjorde solistdebut 2003 med Hurra barockorkester i Malmö under ledning av Peter Spisky. Hon har uruppfört ett stort antal nyskrivna verk både i Sverige och utomlands. T.ex. i Västerås konserthus, på Norrlandsoperan, Sound of Stockholm, Nymus-festivalen samt Soundwaves-festivalen i Brighton m.m. My arbetar ofta i gränslandet mellan ”barockmusik/jazz/impro/nyskrivet” samt är intresserad av samarbeten mellan olika konstformer. Hon har bl.a. turnéat med projektet Re genom Scenkonstbolaget och RANK och genomfört ett flertal konserter med detta hållbarhetskoncept för kläders längre liv. Hon har konserterat flitigt och turnerat med sin renessansduo “Duo Obstinato” under ett antal år och driver projektet “ Kungligt bra musik” (en barockensemble) som bl.a. konserterat på Kosterfestivalen, Ladugården i Oslo, i Luleå domkyrka, olika Kammarmusikföreningar samt debuterat på Early Music Festival m.m.

My har möjlighet att spela och jobba med mycket välrenommerade musiker som t.ex. Mime Brinkmann (barockcellist), Jörgen Pettersson (saxofonist) Sofia Jernberg (jazz/impro sångerska), Lisa Ullén (Jazz/impro pianist), Jonas Nordberg (lutenist) Sten Sandell (impro pianist/kompositör) m.fl. Hennes projekt har också blivit uppmärksammade och sänts av Sveriges Radio P2.

Projekt inriktade mot är barn och unga har även blivit något som My intresserat sig för och tillsammans med ensemblen Kungligt bra Musik och bl.a. Länsmusiken i Stockholm och Culturen i Västerås har hon producerat en skolföreställning och genomfört ett femtontal spelningar med denna produktion. För tillfället arbetar hon med en nyproduktion ”Kondens vetenskapliga och musikaliska teater”, där rörelser från cirkusartister sonifieras och musiken står i ”blickfånget”.

My jobbar även med en duo, Kondens, där organisten Lisa Oscarsson är andra partnern. De har turnerat i Norden och Tyskland och även beställt och framfört nya verk, främst av svenska kompositörer. Deras debutskiva ”Goldberg 1.5” (2018), blev kritikerrosad av Sveriges största dagspresstidningar (både DN och SvD) samt resulterad i att duon bjöds in till ett Sveriges Radio P1 flaggskepp, Epstein & Nordegren.

Utdrag av erhållna stipendium/bidrag och tävlingar: Konstnärsnämndens arbetsstipendium ett flertal år, Svenska kulturfonden, Erasmus stipendium, Kungliga Musikhögskolan i Stockholms stipendium, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Helge AX:Johnssons Stiftelse ett flertal gånger, RANK, Kulturrådets kompositionsbeställning samt dess mobilitetsbidrag ett flertal gånger, Statens Musikverk (projektbidrag), samt blev tvåa med sin ensemble ”Kungligt bra Musik” i NORDEMs Tidig musik-tävling för unga barockensembler i hela norden 2012.

Utbildning:

-Musikhögskolan i Malmö – Musiker, Kandidat  2000- 2003

-ESMA i Porto/Portugal utbyte Ht 2003

-Kungliga Musikhögskolan. Påbygg/Master in Music, Collegium musicum. 2004- jan 2007

Projekt/ensembler drivna av My som inte har en egen sida på denna hemsida ännu:

RE- ett hållbarhetskoncept tillsammans med performances konstnären Erik Annerborn och ensemblen Le Moustach. Det framarbetades med hjälp av RANKs utvecklingsbidrag och Scenkonstbolaget 2011. Vi arbetade fram och konserterade bl.a. på NorrlandsOperan under vt 2011 samt gav konserter under ht 2011. Musik av kompositören Ulrika Emanuelsson. 2014 framfördes projektet under Sound of Stockholm på Lava på Kulturhuset. Kompositören MonologX och ensemblen DuoOBStinato stod då för musiken och tillsammans med performance konstnären Erik Annerborn genomfördes ritualen.

Sammanfattningsvis: Re är ett hållbarhetskoncept för mode och musik. En musikalisk kemtvätt, som ger gamla plagg en ny glans. Mot bakgrunden att mode snarare består av de förväntningar, minnen och associationer vi projicierar på våra plagg än det rent materiella plagget, erbjuder vi en omvälvande session för att blåsa nytt liv i relationen till dina kläder. På det sättet bidrar musik och performance till att öka det emotionella värdet på kläder man kanske tröttnat på, eller upplevt något obehagligt i. Samtidigt bidrar det materiella minnet till att upplevelsen stannar kvar hos besökaren. Re är inte en färdig föreställning med fast form att bara titta och lyssna på. Det är en händelse, en installation där vi tillsammans skapar förutsättningar för ett mer hållbart samhälle genom att skämma bort oss själva med materiellt livgivande upplevelser och sinnliga ifrågasättanden av rådande illusioner…

Projektet är en kommentar till vårt ”slit och släng” samhälle.