Kommande spelningar och annat!

Nu har jag och Lisa fotograferats av Johan Bergmark, en fantastisk fotograf som fotat alla de stora. Vi var klart nervösa innan vi skulle träffa honom men det gick galant och var kul och lätt jobbat. Vi tog inspiration från ett annat projekt som han nyligen arbetat med deadlineartcollectiv som de heter på instagram, http://www.mentalpropell.com, och kändes oss precis lagom ”crazy” och utanför ramarna. Fotografierna är till för att användas som marknadsföring, affischer, programblad. Hemskt nyfiken på hur de kommer se ut.

Vi har ett uruppförande av projektet ”Barnenskarneval” där vi spelar musik komponerad av Per Egland och där musiken är inspirerad av konstnären Joel Hultdin. Lite en rapp off på tavlor på en utställning men med en egen touch så klart. Det kommer i slutänden bli en portabel konstinstallation som kommer kunna åka runt på turné själv då vi kommer spela in musiken via European Gramophon och anv. QR-koder uppsatta vid varje tavla så att betraktaren själv kan lyssna på musiken komponerad till tavlan i sina egna hörlurar… Vi är själva nyfikna på hur det kommer funka.

Duo Kondens har också spelat in en skiva ”Vivaldi in our heads” där vi spelat egna arr av Vivaldis årstider och sen även gör egna tolkningar, soundarts på dessa inspelningar beroende på vad som rör sig i våra, Per Eglands och kompositören Rosanna Gunnarssons huvuden. Vi hoppas på att kunna ha releasekonsert 3 oktober genom GIOA och Hans Davidsson i Älvsborgskyrka. I våra tolkningar, el i alla fall mina kommer ni få lite klimatångest associationer samt klimatkommentar, jag fick sommaren att jobba med så det kanske inte är så konstigt.

Sköt om er och naturen så kommer de fler uppdateringar här så småningom.

Sommaren 2019

Nu under sommaren har jag och Lisa/Kondens varit på Tysklandturné och gjort succé, haha, eller det kändes så i alla fall. Vi drog fulla hus i Neuruppin i Brandenburgregionen och fick stående ovationer i Berlin när vi spelade i Passions kirche. En glad överraskning var att vår budget (som såg ut som skit innan vi åkte) blev riktigt okej! Vi fick in över 16 000 kr på dörren i Neuruppin, det var inte förväntat och sen hade vi även tur att Konstnärsnämnden gick in och stöttade vår turné med resebidrag! Stort tack för det!

Jag och Lisa har nu i augusti gjort en liveinspelning av programmet vi körde i Tyskland av en konsert i Backens kyrka i Umeå. Vi håller på och klipper bort mellansnack och hoppas på att inspelningen ska hålla för att skicka till P2 och vårt skivbolag Footprint Records för en möjlig ny skivinspelning.

Jag har under sommaren även spelat på bröllop tillsammans med Pascal Jardry, jag kommer speciellt ihåg ett fantastiskt bröllop där Johan Eriksson Degerlund (kompositör och PhD) gifte sig. De hade beställt I have nothing inspirerad av Whitney Houstons tappning, kändes som en helt omöjlig beställning men det blev fantastiskt bra!

Spöket och Hovmusikanterna har även spelat på Sörmländska slott och herresäten i sommar genom Scenkonst Sörmland och det har varit grymt roligt att få framföra vår föreställning på fyra olika Slott och Herresäten. Att befinna sig på Gripsholms slott, där repliker på original målningarna av t.ex. Bellman, Gustav III, Louisa Ulrika m.fl. hänger i ett faktiskt 1700-tals slott var nästan lite svindlande. Vi spelade ju musik av Bellman, Roman och berättade om Gustav III… mycket coolt.

Så summa summarum har jag haft en musikaliskt mycket rolig, spännande och lärorik sommar. Vi har även varit på Gymnastik och Idrottshögskolan för att göra fyss tester för en av Kondens nya produktioner, nämligen Kondens vetenskapliga och musikaliska teater. Jag har under sommaren hunnit med 11 spelningar, en liveinspelning, mätningar på GiH och även börjat preproduktionen av Kondens vetenskapliga…. Är tacksam för att vara musiker, för alla som vill arbeta med mig, för dem som lyssnat på våra konserter och för dem som ekonomiskt stöttar oss! Tack!

Ansökningstider

I dagarna  har jag suttit och skrivit ansökningar samt spånat på nya spännande projekt med ett flertal intressant och högst intelligenta musiker och kompositörer. Tänk att det alltid ska vara så kul att komma på nya idéer och att det mesta, även om det inte alltid är helt briljanta idéer, blir till något. En seriebok, en konsert, ett koncept, en barnföreställning eller helt sprillans nya verk. Det är en förmån att kunna jobba med att realisera idéer. Det är inte alltid så lätt och det kräver ganska mycket envishet men känslan av att ro i hamn ett projekt ger en tillfredställelse som det är svårt att få på annat sätt.

Jag har btw börjat med yoga nu och tänker att jag kommer bli mer uthållig och kanske få bättre hållning så att jag kan resa mig även när avslagen börjar trilla in. Det är alltid så, tio ansökningar inne och på sin höjd tre beviljade vilket betyder sju avslag. Tur kan man i min värld numera påverka, den är nämligen helt beroende av sannolikhet. Så vissa dagar är jag en tur gubbe/gumma medan andra dagar får jag gömma mig under ett paraply för att gummistövlarna inte ska svämma över av regnmolnet som endast regnar över mig.

Intervju i Epstein & Nordegren på P1

Det var fantastiskt att få möjlighet att få gästa Epstein och & Nordegren i torsdags på deras sändning från Kulturhuset. Det var en grymt bra produktionsgrupp som arbetade med programmet och publiken var väldigt trevlig.

Något som var tråkigt var att Lisa inte kunde vara med men jag lyckades ta mig igenom intervjun utan att säga något jättekonstigt i alla fall. Det gick även bra med att bygga ihop Arian från skivan med det jag skulle spela live, fast jag hade glömt USB-minnet med ljudfilen med Arian på i replokalen.

Jag blev grymt förvånad när Richard Herryes skulle upp innan mig i programmet. Jag hade inte känt igenom honom tidigare men när han väl stod där uppe på scen kunde jag inte sluta att tänka på ”När jag går i mina gyllene skor” som var en av mina favoritlåtar när jag var liten. Det var därför väldigt roligt att se honom i verkligheten även om jag kanske blev aningen förvånad över att han kandiderade för moderaterna.

https://sverigesradio.se/embed/episode/1061552?start=1736”>från Epstein & Nordegren tors 26 april 2018

Nordegren & Epstein P1

Releasekonsert för Goldberg 1.5 på C-Ys 10 års festival i Malmö

Vi gjorde förra helgen en releasekonsert för vårt kommande album Goldberg 1.5 under C-Y s 10 års festival. Det var fantastiskt kul att få spela och nu ser vi med spänning fram emot att få släppa albumet!

Så länge, tills albumet släpps, lägger vi upp delar av liveinspelningen som vi gjorde av releasekonserten.

Mycket nöje och vi kommer att uppdatera med information angående när Goldberg 1.5 finns ute.

Inspelning från releasekonsert av Goldberg 1.5 i Malmö